Odnośniki
- Index
- Ken Albala-Cooking in Europe 1250-1650 -Green, Kuchnia Cooking and Food
- Kiszka pasztetowa, KUCHNIA-ZIOŁA-GOTOWANIE, KISZKI, krupnioki, pasztety, salcesony
- Kiszka wątrobiana obornicka, KUCHNIA-ZIOŁA-GOTOWANIE, KISZKI, krupnioki, pasztety, salcesony
- Kiszka wątrobiana 2, KUCHNIA-ZIOŁA-GOTOWANIE, KISZKI, krupnioki, pasztety, salcesony
- Kiszka wątrobiana, KUCHNIA-ZIOŁA-GOTOWANIE, KISZKI, krupnioki, pasztety, salcesony
- Kiełbasa Świąteczna Chefa, ABC - Łowiectwa, Kuchnia Mysliwska, Dziczyzna
- Khorma z kurczaka, ★ strefa Bollywood!!, ✰ kuchnia indyjska
- Kiełbasa rzeźnicka wędzona, Kuchnia - Przepisy
- Kilka przepisów na domowy pasztet, PRZEPISY KULINARNE
- Kiełbasa wieprzowa wiejska 3, gastronomia, Kiełbasy nietrwałe średnio i grubo rozdrobnione
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- kubawasala.pev.pl
Kebab wieprzowo-wołowy, Kulinaria, KuchniaTurecka
[ Pobierz całość w formacie PDF ]Szablon do druku przepisu | Przepisy kulinarne Tesco
Kebab wieprzowowołowy
stopień trudności:
czas gotowania: 00:45
ilość porcji: 4
Składniki:
720 g kebabu wieprzowo
wołowego (3 opakowania)
3 4 łyżki oliwy
Surówka:
½ kapusty pekińskiej
3 pomidory
1 ogórek
1 cebula
1 łyżka oliwy
Sos do mięsa:
Sposób przyrządzania:
8 łyżek majonezu
8 łyżek śmietany
1 ząbek czosnku
przyprawy: sól, pieprz, oregano
Kebaby polej lekko oliwą. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200° i piecz przez ok.
30 min. lub usmaż mięso na patelni.
Przygotuj sos do mięsa: majonez wymieszaj ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano.
Przygotuj sałatkę: obierz cebulę, a resztę warzyw umyj. Kapustę pekińską pokrój w kostkę,
pomidory w ćwiartki, ogórka i cebulę w plastry. Skrop oliwą, przypraw do smaku.
Proponujemy podawać z frytkami i podpieczonym w piekarniku chlebkiem pita. Całość możesz
udekorować gałązką rozmarynu.
1 z 1
2010-06-25 21:33
[ Pobierz całość w formacie PDF ]