Kebab wieprzowo-wołowy, Kulinaria, KuchniaTurecka

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Szablon do druku przepisu | Przepisy kulinarne Tesco
Kebab wieprzowowołowy
stopień trudności:
czas gotowania: 00:45
ilość porcji: 4
Składniki:
720 g kebabu wieprzowo
wołowego (3 opakowania)
3 4 łyżki oliwy
Surówka:
½ kapusty pekińskiej
3 pomidory
1 ogórek
1 cebula
1 łyżka oliwy
Sos do mięsa:
Sposób przyrządzania:
8 łyżek majonezu
8 łyżek śmietany
1 ząbek czosnku
przyprawy: sól, pieprz, oregano
Kebaby polej lekko oliwą. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200° i piecz przez ok.
30 min. lub usmaż mięso na patelni.
Przygotuj sos do mięsa: majonez wymieszaj ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano.
Przygotuj sałatkę: obierz cebulę, a resztę warzyw umyj. Kapustę pekińską pokrój w kostkę,
pomidory w ćwiartki, ogórka i cebulę w plastry. Skrop oliwą, przypraw do smaku.
Proponujemy podawać z frytkami i podpieczonym w piekarniku chlebkiem pita. Całość możesz
udekorować gałązką rozmarynu.
1 z 1
2010-06-25 21:33
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • klobuckfatima.xlx.pl