Khorma z kurczaka, ★ strefa Bollywood!!, ✰ kuchnia indyjska

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Khorma z kurczakaTak przyrzadzony kurczak najlepiej smakowal bedzie z ugotowanym na sypko ryzem basmaticzas: 40 minut + 1 godzina marynowania miesaliczba porcji: 6skladniki: 8 piersi kurczaka2 cebule150 ml naturalnego jogurtu1 lyzeczka mielonych migdal�w100 ml oleju2 lyzeczki swiezego tartego imbiru2 lyzeczki zmiazdzonego czosnku1 lyzeczka mielonej kolendry2 lyzeczki garam masala1 lyzeczka chilli w proszku1 lyzeczka nasion kminkus�lswieze liscie kolendryzielona papryczka chilliprzyrzadzanie: W duzej misce wymieszac imbir, czosnek i przyprawy oraz migdaly. Dodac jogurt i dokladnie wymieszac.Tak przygotowana marynate pokryc oplukane wczesniej i oszuszone piersi z kurczaka (jesli sa duze, pokroic na mniejsze kawalki).Odstawic do lod�wki na godzine.Na duzej patelni rozgrzac olej. Wrzucic cebule i smazyc na zloty kolor. Dodac mieso i smazyc kolejne 5-7 minut.Wlac wode (ok. 150 ml) i dusic pod przykryciem 25 minut. Dodac liscie kolendry i posiekana zielona chilli i dusic kolejne10 minut, mieszajac delikatnie raz na jakis czas. [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • klobuckfatima.xlx.pl