Odnośniki
- Index
- Ken Albala-Cooking in Europe 1250-1650 -Green, Kuchnia Cooking and Food
- Kiszka pasztetowa, KUCHNIA-ZIOŁA-GOTOWANIE, KISZKI, krupnioki, pasztety, salcesony
- Kiszka wątrobiana obornicka, KUCHNIA-ZIOŁA-GOTOWANIE, KISZKI, krupnioki, pasztety, salcesony
- Kiszka wątrobiana 2, KUCHNIA-ZIOŁA-GOTOWANIE, KISZKI, krupnioki, pasztety, salcesony
- Kiszka wątrobiana, KUCHNIA-ZIOŁA-GOTOWANIE, KISZKI, krupnioki, pasztety, salcesony
- Kiełbasa Świąteczna Chefa, ABC - Łowiectwa, Kuchnia Mysliwska, Dziczyzna
- Khorma z kurczaka, ★ strefa Bollywood!!, ✰ kuchnia indyjska
- Kiełbasa rzeźnicka wędzona, Kuchnia - Przepisy
- Kilka przepisów na domowy pasztet, PRZEPISY KULINARNE
- Kaczka pieczona z jabłkami, Kulinaria
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- pret-a-porter.pev.pl
Kebab w chlebku pita, Kulinaria, KuchniaTurecka
[ Pobierz całość w formacie PDF ]Szablon do druku przepisu | Przepisy kulinarne Tesco
Kebab w chlebku pita
stopień trudności:
czas gotowania: 00:30
ilość porcji: 4
Składniki:
500 g mięsa wołowego i
wieprzowego (polecamy
polędwicę)
1 cebula biała
1 pomidor
½ ogórka
1 sałata zielona
1 kapusta pekińska
1 opakowanie chlebka pita
sos czosnkowy:
Sposób przyrządzania:
100 ml śmietany
30 ml majonezu
½ główki czosnku
przyprawy: sól, pieprz, oregano
Warzywa umyj. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Pomidory pokrój w półplasterki. Kapustę
pekińską drobno posiekaj. Mięso przypraw do smaku i usmaż na oliwie.
Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj majonez i śmietanę z roztartym przez praskę czosnkiem i
przyprawami.
Podpiecz chlebek pita w piekarniku i przygotuj wg. wskazówek na opakowaniu.
Do środka chlebka wlej sos, włóż kapustę, pomidory, ogórki, sałatę, cebulę i mięso. Ponownie
zalej wszystko sosem czosnkowym.
1 z 1
2010-06-25 21:32
[ Pobierz całość w formacie PDF ]