Odnośniki
- Index
- Kasza gryczana z wołowiną, Różne przepisy
- Kaczka w czerwonym winie i powidłach, Przepisy
- Karp po palestyńsku, Arabskie Przepisy Bożonarodzeniowe
- Kiełbasa rzeźnicka wędzona, Kuchnia - Przepisy
- Kinetyka krzepnięcia wlewka stalowego, MBM PWR, Inżynierskie, Obrona (przydatne materiały), Dodatkowe materiały
- Keks świąteczny, Wielkanoc
- Kilka przepisów na domowy pasztet, PRZEPISY KULINARNE
- Kellogg's« Peanut Butter Chocolate Rice Krispies Treats«, przepisy, Przepisy Pizza Hut KFC MC DONALDS, Przepisy po angielsku
- Kellogg's« Cocoa Rice Krispies Treats«, przepisy, Przepisy Pizza Hut KFC MC DONALDS, Przepisy po angielsku
- Keks świąteczny, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- anetpfajfer.opx.pl
Keks z dodatkiem chałwy, Przepisy
[ Pobierz całość w formacie PDF ]//-->Keks z dodatkiem chałwy, orzechów iśliwek suszonychpoziom:łatwyporcji:12czas:1h 0minPrzygotowanieJajka ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dodając cukier. Pod koniec ubijaniadodajemy cukier wanilinowy, chwilę mieszamy. Do ubitych jajek dodajemyśmietankę, skórkę z cytryny oraz whisky. Całość mieszamy. Mąkę przesiewamy imieszamy z proszkiem do pieczenia, następnie delikatnie łączymy z masą z jajek.Chałwę rozkruszamy i dodajemy do ciasta wraz z suszonymi śliwkami i orzechami.Całość mieszamy. Ciasto przekładamy do podłużnej formy (32x11 cm)wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Ciasto pieczemy w temperaturze 175°Cprzez 45-50 minut. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystygnięcia.Polewa czekoladowaŚmietankę doprowadzamy do zagotowania, zalewamy nią pokruszoną czekoladę.Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Do rozpuszczonej czekoladydodajemy miękkie masło i mieszamy. Tak przygotowaną polewą oblewamywystudzone ciasto.3 jajka „L”200 g cukru1 opakowanie cukruwanilinowego3 łyżki słodkiej śmietanki 30%otarta skórka z 1 cytryny,sparzonej, wyszorowanej3 łyżki whisky210 g mąki pszennej typ 4501,5 łyżeczki proszku do pieczenia200 g chałwy (150 g waniliowej +50 g kakaowej)150 g suszonych śliwek,pokrojonych100 g orzechów nerkowca,pokrojonychPolewa czekoladowa100 ml śmietanki słodkiej 30%100 g czekolady deserowej30 g miękkiego masła [ Pobierz całość w formacie PDF ]