Odnośniki
- Index
- Kiełbasa Świąteczna Chefa, ABC - Łowiectwa, Kuchnia Mysliwska, Dziczyzna
- Keks z dodatkiem chałwy, Przepisy
- Keks świąteczny, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne
- Kartezjusz - Rozprawa O Metodzie, Inne
- Kiełbasa wiejska małopolska 2,
- Kabaret - Cabaret (1972) DVDRip.XviD.Napisy PL, KINO 2013 Chomikuj
- Karta Charakterystyki Pronto Extra Protection pasta do powierzchni drewnianych, Karty Charakterystyki - Środki czystości
- Kaho Naa Pyaar Hai cd1, Bollywood
- Katalog zaworów mieszających, Podłogówka
- Khadra Yasmina - Afrykańskie równanie, ebooki
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- jakbynigdynic.opx.pl
Keks świąteczny, Wielkanoc
[ Pobierz całość w formacie PDF ]Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
Keks świąteczny
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:40
pieczenie: 01:00
ilość porcji: 12
autor: Tesco
Składniki:
Sposób przyrządzania:
250 g margaryny (do ciasta)
1 cukier waniliowy
150 g szklanki cukru
5 jajek
50 ml gęstej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
300 g mąki pszennej
200 g mąki ziemniaczanej
250 g bakalii (rodzynki, migdały,
orzechy łuskane, mieszanka owoców
kandyzowanych)
olejek migdałowy
szczypta soli
50 g margaryny do wysmarowania
formy
2 łyżki bułki tartej
Utrzyj margarynę ze zwykłym cukrem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Ciągle mieszając,
dodaj jajka. Następnie wlej olejek i śmietanę i dobrze wymieszaj.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do ciasta. Dobrze wymieszaj, a następnie
dodaj bakalie. Znów wymieszaj.
Formę wysmaruj margaryną i posyp bułką tartą. Na tak przygotowaną formę wylej ciasto.
Wstaw do piekarnika o temperaturze 170 190°. Piecz przez ok. 1 godz.
1 z 1
2011-04-19 13:16
[ Pobierz całość w formacie PDF ]