Odnośniki
- Index
- Kiełbasa białostocka, Kiełbasy pieczone lub parzone - trwałe i półtrwałe
- Kiełbasa wiejska miłocińska, Kiełbasy pieczone lub parzone - trwałe i półtrwałe
- Kiełbasa czosnkowa wędzona, Kiełbasy pieczone lub parzone - trwałe i półtrwałe
- Kiełbasa wiejska małopolska 2, Kiełbasy pieczone lub parzone - trwałe i półtrwałe
- Kiełbasa podhalańska parzona lub pieczona podsuszana,
- Kiełbasa krakowska krajana pieczona,
- Katalog noży CRKT, SURVIVAL wojsko militarne turystyka, Biała broń
- Kershaw 2009, Szukacze skarbów, Noże i broń biała
- Kaczka w czerwonym winie i powidłach, Przepisy
- Kiełbasa polędwicowa pieczona, Kiełbasy pieczone lub parzone - trwałe i półtrwałe
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- milosnikstop.keep.pl
Kaczka pieczona biala,
[ Pobierz całość w formacie PDF ]//-->Kaczka pieczona "biala"Skladniki:Kaczka tlusta "biala" 1 szt.Majeranek,solPrzepis:Kaczke oczyscic,umyc pod biezaca woda i natrzec sola.Brytfanne podgrzac nakrawedzi pieca.Widoczne kawalki tluszczu odciac z kaczki tak,aby nie uszkodzic jejskory,po czym rozdrobnic i wytopic w brytfannie.Do goracego tluszczu(moze go bycniewiele) wlozyc kaczke i mocno ja obsmazyc ze wszystkich stron.W trakcieobsmazania nadal bedzie wytapial sie tluszcz.Gdy kaczka bedzie dostatecznie rumiananalezy lekko posypac ja majerankiem,podlac niewielka iloscia wody,przykrycbrytfanne pokrywka i calosc wstawic do piekarnika.W trakcie pieczenia wielokrotnieobracac i podlewac woda.Gdy mieso bedzie juz miekkie zdjac przykrywke i piecjeszcze przez chwile do lepszego zrumienienia i w celu powstania delikatnejchrupiacej skorki.Po upieczeniu goraca kaczke podzielic na cztery do szesciu czesci ipodawac z sosem naturalnym lub zageszczonym zawiesina z maki pszennej iwody,obok klusek slaskich bialych lub klusek z bulek i salatki z kapusty czerwonej. [ Pobierz całość w formacie PDF ]