Odnośniki
- Index
- Karta Odzieży i śr.och.indyw, BHP NOWE, Nowy folder, Formularze dokumentów BHP (ADEODATATA)
- Karta-Szkolenia-Wstepnego, BHP NOWE, Nowy folder, SZKOLENIA (ADEODATATA)
- Kim był ojciec Jarosława i Lecha Kaczyńskich .compressed, 0000 FOLDER NR 1 MATERIAŁY PDF POJEDYŃCZO
- Kaye Chambers - Tiger by the Tail (On the Prowl), New folder 1
- Kendrick Sharon - Wigilijny wieczór 03 - To co liczy się naprawdę(1), Macomber Debbie
- Karp po palestyńsku, Arabskie Przepisy Bożonarodzeniowe
- Katolicka Nauka Społeczna 1775 - 2009, Dostępne pliki i foldery - hasło to folder, Bibllia ,Kościól ,Watykan
- Kevin J. Anderson - Uczeń Ciemnej Strony 0, Książki Fantasy i SF
- Każdy chce być Włochem -Everybody Wants to Be Italian DVDRip, ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ►Wszystkie foldery przeniesione ze strony głównej, ►►Napisy do filmów
- KiE 2006 1, pedagogika
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- nea111.keep.pl
Karp wigilijny w ciemnej galarecie, ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ►Wszystkie foldery ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ]Karp wigilijny w ciemnej galarecie
Składniki
Duży karp (ok. 1,5 kg), 2 cebule, mały seler, średnia pietruszka,
duża marchew, 3 dag rodzynków, łyżeczka cukru, 2 dag
żelatyny, pół cytryny, łyżeczka vegety, pół łyżeczki pieprzu, sól
Sposób przyrządzania
Karpia oskrobać, dobrze oczyścić, umyć i odciąć głowę, pokroić na dzwonka. Posolić,
skropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na godzinę. Warzywa umyć, obrać,
pokroić w słupki i w talarki. W płaskim naczyniu ułożyć warstwę warzyw, a na nich
promieniście dzwonka karpia. Wszystko zalać ostrożnie litrem wody (powinna lekko
zakrywać rybę), zagotować. Szczelnie przykryć naczynie i gotować ok. godziny, nie
dopuszczając do wrzenia (w trakcie gotowania dodać sól, cukier i vegetę). Po godzinie
dodać rodzynki, pieprz i żelatynę namoczoną w 2-3 łyżkach zimnej wody i delikatnie
wymieszać. Zakryć szczelnie naczynie i gotować jeszcze ok. 10 minut na bardzo wolnym
ogniu. Odstawić do zastygnięcia. Ułożyć porcje karpia na półmisku wyłożonym sałatą i
przybrać plastrami cytryny i wiórkami chrzanu.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]